Äkillinen niska-hartiakipu

Niskakipu saattaa alkaa äkillisesti jonkin tietyn liikkeen tai asennon seurauksena tai se voi olla hiljalleen kehittyvä oireilu lihaskireydestä ja jumin tunteesta kivuksi. Niskakipu voi voimistua jonkin niskan liikkeen tai asennon aikana tai se voi olla jatkuvaa epämiellyttävää tuntemusta.

Niskakipu on lähes aina ns. epäspesifiä kipua, jonka taustalla on harvoin vakavaa syytä. Epäspesifi kipu tarkoittaa sitä, että emme voi aina tarkalleen tietää mistä kudoksesta kipu on peräisin. Suurin osa äkillisesti alkaneista niska-hartiakivuista on kuitenkin lihas- ja nivelperäistä, hyvänlaatuista kipua, jolla on hyvä paranemisennuste.

Äkilliseen niskakipuun liittyy monesti kipua yhdessä tai useammassa kaularangan liikesuunnassa, esim. pään kiertäminen ja se on hyvin paikallista kipua.

Äkillisesti alkanutta niska-hartiakipua voidaan helpottaa tehokkaasti manuaalisella terapialla, jolla pyritään palauttamaan kaularangan normaali liikkuvuus ja helpottamaan kipuun liittyvää lihasjännitystä. Äkillisessä niskakivussa harjoittelun tarkoitus on pääasiassa palauttaa kaularangan normaali toiminta ja rentouttaa lihaksia.

Varaa aika tästä.