fbpx

Akuutti eli äkillinen niskakipu

Akuutin niskakivun hoitoa Jyväskylässä

Niska-hartiakipu saattaa alkaa äkillisesti jonkin tietyn liikkeen tai asennon seurauksena tai se voi olla hiljalleen kehittyvä oireilu lihaskireydestä ja jumin tunteesta kivuksi. Akuutti niska-hartiakipu voi voimistua jonkin niskan liikkeen tai asennon aikana tai se voi olla jatkuvaa epämiellyttävää tuntemusta hartioiden, kaulan ja kallonpohjan alueella. Akuuttiin niska-hartiakipuun liittyy monesti kipua yhdessä tai useammassa kaularangan liikesuunnassa, esim. pään kiertäminen ja se on hyvin paikallista kipua.

Korkeakoulutetut naprapaattimme ja fysioterapeuttimme Jyväskylässä ovat erikoistuneet tutkimaan ja selvittämään äkillisesti alkaneen niskakivun syyt, jolloin hoito pystytään kohdistamaan täsmähoitona kivun aiheuttajiiin, kuten kaularangan nivelistöön ja niskan alueen lihaksistoon.

Akuutti eli äkillisesti alkanut niskakipu on lähes aina ns. epäspesifiä kipua, jonka taustalla on harvoin vakavaa syytä. Epäspesifi kipu tarkoittaa sitä, että emme voi aina tarkalleen tietää mistä kudoksesta kipu on peräisin. Suurin osa äkillisesti alkaneista niskakivuista on kuitenkin lihas- ja nivelperäistä, hyvänlaatuista kipua, jolla on hyvä paranemisennuste.

Äkillisen niskakivun hoito naprapatialla ja fysioterapialla

Äkillisesti alkanutta niskakipua voidaan helpottaa tehokkaasti naprapaatin tai fysioterapeutin suorittamilla manuaalisilla lihas- ja nivelkäsittelyillä, joilla pyritään palauttamaan kaularangan normaali liikkuvuus ja helpottamaan kipuun liittyvää lihasjännitystä. Äkillisessä niskakivussa harjoittelun tarkoitus on pääasiassa palauttaa kaularangan normaali toiminta ja rentouttaa lihaksia.

Akuutissa niskakivussa käytettäviä hoitomenetelmiä:

Varaa siis aikasi akuutin niskakivun helpottamiseen!


Varaa aika