fbpx

Akuutti eli äkillinen niskakipu

Akuutin niskakivun hoitoa Jyväskylässä

Niskakipu saattaa alkaa äkillisesti jonkin tietyn liikkeen tai asennon seurauksena tai se voi olla hiljalleen kehittyvä oireilu lihaskireydestä ja jumin tunteesta kivuksi. Akuutti eli äkillisesti alkanut niskakipu voi voimistua jonkin niskan liikkeen tai asennon aikana tai se voi olla jatkuvaa epämiellyttävää tuntemusta hartioiden, kaulan ja kallonpohjan alueella. Akuuttiin eli äkillisesti alkaneeseen niskakipuun liittyy monesti kipua yhdessä tai useammassa kaularangan liikesuunnassa, esim. pään kiertäminen voi tuntua hankalalta ja kipua esiintyy paikallisesti kaularangan alueella. Joskus kipu voi heijastua kaularangan alueelta myös hartiaan tai lapojen alueelle. Jos kipu säteilee kyynärpäästä alaspäin aina sormiin saakka, on hyvä selvittää mahdollisen kaularankaperäisen hermopinteen

mahdollisuus kivun taustalla.

Korkeakoulutetut naprapaattimme ja fysioterapeuttimme Jyväskylässä ovat erikoistuneet tutkimaan ja selvittämään äkillisesti alkaneen niskakivun syyt, jolloin hoito pystytään kohdistamaan täsmähoitona kivun aiheuttajiin, kuten kaularangan nivelistöön ja niskan alueen lihaksistoon.

Mitä on äkillisesti alkanut niskakipu?

Akuutti eli äkillisesti alkanut niskakipu on lähes aina ns. hyvälaatuista epäspesifiä kipua, jonka taustalla on harvoin vakavaa syytä. Epäspesifi kipu tarkoittaa sitä, että emme voi aina tarkalleen tietää mistä kudoksesta kipu on peräisin. Kipu voi tulla mistä tahansa hermotetusta kudoksesta niskan alueella, joita ovat mm. lihakset, fasettinivelet eli pikkunivelet, nivelsiteet ja välilevyt. Suurin osa äkillisesti alkaneista niskakivuista on kuitenkin lihas- ja nivelperäistä, hyvänlaatuista kipua, jolla on hyvä paranemisennuste. Akuutin kivun paranemisennuste on yleensä 2-6 viikkoa, jota pystytään huomattavasti nopeuttamaan riittävän ajoissa aloitetulla manuaalisilla lihas- ja nivelkäsittelyillä yhdistettynä täsmäharjoitteisiin.

Linkki ajanvaraukseen.

Akuutin eli äkillisen niskakivun hoito naprapatialla ja fysioterapialla

Akuuttia eli äkillisesti alkanutta niskakipua voidaan helpottaa tehokkaasti naprapaatin tai fysioterapeutin suorittamilla manuaalisilla lihas- ja nivelkäsittelyillä, joilla pyritään palauttamaan kaularangan normaali liikkuvuus ja helpottamaan kipuun liittyvää lihasjännitystä. Akuutissa eli äkillisessä niskakivussa terapeuttisen harjoittelun tarkoitus on pääasiassa helpottaa kipua, palauttaa kaularangan normaali toiminta ja rentouttaa lihaksia.

Useimmiten akuutti eli äkillisesti alkanut niskakipu saadaan helpottumaan meidän vastaanotolla 2-3 hoitokerralla eli voidaan puhua erittäin kustannustehokkaasta hoidosta.

Meillä Seppänaprapaateilla akuuttia eli äkillisesti alkanutta niskakipua ovat erikoistuneet tutkimaan ja hoitamaan:

Akuutissa niskakivussa käytettäviä hoitomenetelmiä:

Linkki ajanvaraukseen.