fbpx

UKK

MILLOIN VOIN TULLA NAPRAPAATILLE/FYSIOTERAPEUTILLE?

Minulla on äkillisesti ilmaantunut kipu, kannattaako tulla naprapaatille?

Kyllä. Suurin osa äkillisistä kivuista paranee ilman hoitoa ajan kuluessa, mutta oikein kohdistetulla manuaalisella käsittelyllä kipua pystytään lievittämään huomattavasti.  Yleensä 2-3 hoitokerralla tilanne on jo melko normaali, eikä näin ollen esimerkiksi sairauslomia töistä tarvita lainkaan.

Lue lisää kohdasta Oireet ja hoito.

Minulla on pitkittynyt tai toistuvaa kipua, kannattaako tulla naprapaatille?

Pitkittyneet tai toistuvasti esiintyvät kiputilat kertovat yleensä siitä, että kehossa tiettyjen kudosten kuormituskyky on ylitetty. Toinen vaihtoehto on se, että kipua aiheuttavaa liikkumista pyritään välttämään tai kipualueen kuormitusta vähentämään kompensoimalla liikkeet toisella kehonosalla. Tämä johtaa useimmiten kierteeseen, jossa hetkittäin saattaa olla kivun kanssa helpompia jaksoja, mutta oireet palaavat aina säännöllisin väliajoin.

Pitkittyneiden kiputilojen ja oireiden hoidossa pelkkä manuaalinen käsittely ei kuitenkaan yleensä riitä, vaan lisäksi tarvitaan aktiivista harjoittelua ja liikuntaa, jota suoritetaan säännöllisesti riittävän pitkä ajanjakso.

Lue lisää kohdasta Oireet ja hoito.

Olen raskaana, voinko tulla naprapaatille?

Naprapaatin hoito on turvallista myös raskauden aikana. Raskauteen liittyy monesti alaselkäkipua, si-nivelen kipuja, niskaperäistä päänsärkyä ja esimerkiksi käsien puutumista. Näitä oireita voidaan hyvin hoitaa naprapaatin vastaanotolla myös raskauden aikana. Hoitomenetelmät valitaan sen mukaan missä vaiheessa raskautta ollaan menossa. (Lähde: Suomen Naprapaaattiyhdistys).

Voiko kaikenikäiset ihmiset tulla naprapaatille?

Kyllä. Tosin alle 10-12 – vuotiaat tarvitsevat todella harvoin manipulatiivisia hoitotoimenpiteitä, ohjeistusta ja neuvontaa kylläkin.

Onko naprapaatin tekemä manipulaatiohoito turvallista?

Manipulaatiohoito on turvallista koulutetun ammattilaisen suorittamana. Naprapaatti tutkii ja haastattelee asiakkaan aina tarkasti ennen hoidon aloittamista. Jos tutkimisen ja haastattelun aikana ilmenee vasta-aihetta manipulaatiohoidolle, niin silloin naprapaatti käyttää muita hoitomenetelmiä tilanteen ratkaisuun tai ohjaa asiakkaan eteenpäin tarkempiin tutkimuksiin ennen hoidon aloittamista. Naprapaatilla on monipuoliset hoitomenetelmät kiputilojen hoitoon manipulaation lisäksi.(Lähde: Suomen Naprapaattiyhdistys).

Miksi kannattaa tulla juuri Seppänaprapaattien asiakkaaksi?

      • Naprapaatit ja fysioterapeutit saman katon alla.
      • Kustannustehokasta hoitoa, ei turhia hoitokäyntejä.
      • Viimeisimpiin hoitosuosituksiin ja tutkimusnäyttöön perustuvat hoitomenetelmät.
      • Kokeneet oman erikoisalansa ammattilaiset.
      • Läheinen yhteistyö Seppälääkärien ja Seppämagneetin kanssa.
      • Hyvä sijainti Jyväskylän Seppälässä. Helppo tulla omalla autolla tai bussilla.

HINNAT, LÄHETE, AJANVARAUS JA KELA-KORVAUS.

Tarvitsenko lähetteen naprapaatille?

Et tarvitse lääkärin lähetettä naprapaatille. Lääkärit eivät voi kirjoittaa  lähetettä naprapaateille. Poikkeuksena tapaukset, jos kuulut esim. sairauskassaan joka korvaa osan naprapaatin hoidosta, silloin tarvitset lääkärin lähetteen naprapaatin vastaanotolle.

Tarvitsenko lähetteen fysioterapeutille?

Et tarvitse lähetettä. 1.1.2023 alkaen KELA-korvaus on poistunut yksityisen puolen fysioterapiasta eli KELA-korvausta ei enää myönnetä.

Saanko naprapaatin hoidosta Kela-korvauksen?

Naprapaatin hoidosta ei ole mahdollista saada KELA-korvausta.

Saanko fysioterapeutin hoidosta Kela-korvauksen?

Fysioterapeutin hoidosta ei ole mahdollista saada KELA-korvausta. 1.1.2023 alkaen KELA-korvaus on poistunut yksityisen puolen fysioterapiasta eli KELA-korvausta ei enää myönnetä.

Paljonko Kela-korvaus on fysioterapiassa?

1.1.2023 alkaen KELA-korvaus on poistunut yksityisen puolen fysioterapiasta eli KELA-korvausta ei enää myönnetä.

Korvaako vakuutusyhtiö naprapaatin hoitoa?

Jotkut vakuutusyhtiöt saattavat korvata naprapaatin hoitoa esimerkiksi työtapaturman yhteydessä syntyneistä tuki- ja liikuntaelinongelmissa. Kannattaa selvittää asia omasta vakuutusyhtiöstä ennen hoidon aloittamista. (Lähde: Suomen Naprapaattiyhdistys).

Miten varaan ajan Seppänaprapaateille?

Ajanvaraus netin kautta tai soittamalla aukioloaikoina numeroon 050 395 0088.

Varatun ajan peruuttaminen

Varatun ajan voi perua kustannuksitta, kun peruminen tapahtuu viimeistään 24 tuntia ennen varattu aikaa. Peruutus onnistuu ainoastaan puhelimitse numeroon 050 395 0088.

Laskutus

Laskutus tapahtuu jokaisen vastaanottokäynnin yhteydessä. Maksutapoina meillä käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit sekä työhyvinvointi edut E-passi, Smartum, Edenred ja Eazybreak. Laskulla maksaminen onnistuu ainoastaan yritysasiakkaille.

HOITOKERTAAN VALMISTAUTUMINEN JA ASIAKASKÄYNTI

Voinko valita kenet tahansa naprapaatin tai fysioterapeutin vapaasti?

Kyllä, jokaisella tekijällä on kuitenkin omat erityisosaamisalueet jotka kannattaa huomioida.

Kuinka paljon ennen varattua aikaa minun täytyy tulla?

Noin viisi minuuttia ennen varatun ajan alkamista riittää hyvin. Soita ulko-oven summeria, tulemme avaamaan oven sinulle. Jos tulet liian aikaisin, meillä saattaa olla vielä edellinen hoitokerta käynnissä, ja haluamme tehdä kaikki hoitomme mahdollisimman hyvin ja keskeytyksettä. Kiitos että huomioit muutkin asiakkaamme.

Mitä ensimmäisellä hoitokerralla tapahtuu?

Ensimmäiselle suosittelemme 60 minuutin hoitokertaa. Haastattelemme sinut, teemme työdiagnoosin, tutkimme sinut ja arvioimme hoidontarpeen, teemme hoitosuunnitelman ja aloitamme hoidon.

Voinko harrastaa liikuntaa heti hoidon jälkeen?

Kyllä. Erityisesti kevyt liikunta heti hoidon jälkeen on suositeltavaakin.

Voinko ajaa autoa heti hoidon jälkeen?

Kyllä. Tehty hoito ei ole este auton ajamiselle.

Tarvitseeko minun erityisesti välttää jotain heti hoidon jälkeen?

Ei tarvitse, voit jatkaa normaalia arkeasi ja tekemistä.

Kuinka kauan hoitokerrat jatkuvat?

Yleensä hoito aloitetaan 2-4 kerran sarjalla, ja jatko katsotaan tilanteen mukaan.

SEPPÄNAPRAPAATIT OY

Mikä on Seppänaprapaatit Oy?

Seppänaprapaatit on Jyväskylän Seppälässä sijaitseva täyden palvelun naprapatia-, fysioterapia- ja personal trainer – palveluita tarjoava yritys. Tehtävämme on tuki- ja liikuntaelinongelmien tutkiminen, hoito ja kuntoutus naprapatian ja fysioterapian keinoin.

Olemme toimivassa yhteistyössä Seppälääkärit-lääkäriaseman ja kuvantamispalveluita tarjoavan Seppämagneetin kanssa. Kaikkien toimipisteet ovat Seppälässä.

Seppänaprapaattien tiloihin olemme rakentaneet myös oman jumppatilan ja kuntosalin tukemaan muuta hoitoamme.

Aukioloajat

Katso kohdasta Yhteystiedot.

Kuinka varaan ajan?

Ajan voit varata netin ajavarauksen kautta, tai soittamalla numeroon 050 395 0088.

MITÄ NAPRAPATIA ON?

Mitä naprapatia on?

Naprapatia on manuaalista terapiaa. Tavoitteena on normalisoida nivelten liikkuvuus ja nivelten pehmytkudosten toiminta.

Mitä hoitomuotoja naprapaatit käyttävät?

Naprapaatin työkalupakkiin kuuluvat erilaiset lihas- ja nivelkäsittelyt, esimerkiksi:

    • Nivelten manipulaatio: Manipulatiiviset hoitomuodot, joita naprapatia edustaa, on todettu kansainvälisissä tutkimuksissa tehokkaiksi hoitomenetelmiksi mm. akuutin ja kroonisen kivun hoidossa. Manipulaation tarkoituksena on nivelen liikelaajuuden lisääminen ja liikerajoituksesta johtuvan kivun helpottaminen nopean nivelrakenteisiin kohdistuvan liikkeen/painalluksen avulla.
    • Nivelten mobilisaatio: Mobilisaation tarkoituksena on nivelen liikelaajuuden lisääminen ja kivun helpottaminen nivelrakenteisiin kohdistuvan toistoliikkeen avulla.
    • Pehmytkudoskäsittelyt: Pehmytkudoskäsittelyinä naprapaatti käyttää erilaisia lihasvenytystekniikoita, hierontaa, mobilisoivaa hierontaa, lihaskalvovenytyksiä sekä triggerpistekäsittelyä.
    • Neuvonta ja ohjaus: Neuvonnalla ja ohjauksella pyritään vähentämään ja muokkaamaan työympäristön ja arjen tuomia kuormittavia tekijöitä vaivaa ylläpitävinä tekijöinä.
    • Terapeuttinen harjoittelu: Aktiivisista hoitomenetelmistä tärkein on terapeuttinen harjoittelu. Asiakkaalle ohjataan tarkoin suunniteltu harjoitusohjelma, jossa tarpeen mukaan harjoitetaan lihasvoimaa- tai kestävyyttä, nivelten liikkuvuutta tai vastaavasti haetaan stabiliteettia, eli tukea nivelille. Terapeuttinen harjoittelun on nimenomaan harjoittelua, joka on suunniteltu kivun tai toiminnallisen ongelman kuntouttamiseen. (Lähde: Suomen Naprapaattiyhdistys.)

Millaisen koulutuksen naprapaatti on saanut?

Naprapaatin koulutusta järjestetään Suomessa ammattikorkeakoulu XAMK:ssa Kouvolassa. Koulutus kestää neljä vuotta.

Mikä on naprapatian, fysioterapian, kiropraktiikan ja osteopatian erot.

Yhteistä näille kaikille on se että ne ovat Valviran hyväksymiä ja valvomia hoitomuotoja. Suomessa löytyy kaikkiin virallista, viranomaisten hyväksymää koulutusta.

Kaikki neljä hoitomuotoa hoitavat tuki- ja liikuntaelinten vaivoja.

Fysioterapia on näistä ainoa hoitomuoto johon voit saada lääkäriltä lähetteen ja Kela-korvauksen; naprapaatin, osteopaatin tai kiropraktikon hoidoista et saa Kela-korvausta.

Naprapatialla, osteopatialla ja kiropraktalla on enkä enemmän yhdistäviä kuin erottelevia tekijöitä. Naprapatiaa voi kuvailla ehkä muutoksen hakemisena. eli yhdessä potilaan kanssa etsitään koetun kivun vähenemistä. Kiropraktiikassa hoito tapahtuu nopeilla ja venyttävillä liikkeillä. Asiakkaat nostavat esiin usein sen naksahtavan äänen, joka kuuluu nivelestä. Osteopatia käsittelee ihmistä ehkä eniten kokonaisuutena, ja käytössä on useita erilaisia hoitotekniikoita, useat niistä ovat suostuttelevia; esimerkiksi niveltä ei lähdetä pakottamaan rajoittuneeseen suuntaan.