fbpx

Pehmytkudoskäsittelyt

Pehmytkudoskäsittelyt kattavat lihaksiin, nivelsiteisiin ja jänteisiin kohdistuvat manuaaliset eli käsin tehtävät käsittelyt. Näitä voivat olla mobilisoiva hieronta, lihasvenytykset ja triggerpistekäsittelyt.

Mobilisoiva hieronta tarkoittaa hierontakäsittelyä, jossa hyödynnetään nivelten liikkeitä hieronnan aikana ja käsittelyä kohdistetaan syvemmälle niveltä ympäröiviin pehmytkudoksiin.

Lihasvenytyksissä hyödynnetään aktiivista lihastyötä ns. jännitys-rentoutus menetelmällä, jossa asiakas aktivoi lihasta terapeutin vastustaessa ja venytys tapahtuu terapeutin toimesta jännitysvaiheen jälkeen.

Triggerpistekäsittely tarkoittaa lihaksessa tai nivelsiteessä olevan paikallisen kipupisteen käsittelyä painamalla tai voimakkaasti hieromalla. Triggerpisteet voivat aiheuttaa aktivoituessaan heijastekipua täysin eri kohtaan kehoa missä itse kipupiste sijaitsee.

Pehmytkudoskäsittelyitä käytetään pääasiassa muiden hoitojen, kuten nikama- ja nivelkäsittelyiden yhteydessä. Niitä voidaan tarpeen mukaan käyttää myös itsenäisenä hoitona lihaskireyksien, lihasjännitysten ja heijastekipujen hoitoon.

Meillä pehmytkudoskäsittelyitä tekevät kaikki naprapaatit ja fysioterapeutit.

Varaa aikasi tästä.