fbpx

Purentaelinfysioterapia ja purentalihaksiston käsittelyt

Apua purentaelimistön ongelmiin Jyväskylässä

Hyvin moni ihminen nykypäivänä tunnistaa jännittävänsä leukojaan sekä purentalihaksiaan etenkin öisin, mutta yhtä lailla myös päivisin. Kuuluitpa sitten kumpaan ryhmään tahansa, niin meiltä löytyy apua purentaelimistön ja purentalihaksiston ongelmiin Jyväskylän alueella.

Purentaelimistön toimintahäiriöt voidaan luokitella lihasperäisiin, nivelperäisiin sekä niiden yhdistelmiin. Tavallisimpia oireita ovat purentalihaksiston kivut, päänsäryt, huimaus, erilaiset kasvo- ja korvakivut, leukanivelten napsuvat ja/tai rahisevat äänet, suun rajoittunut avaus ja alaleuan liikehäiriöt. Myös palan tunne kurkussa, äänen tuoton hankaluudet, kurkun karheus sekä kasvojen puutuminen ja pistely voivat liittyä purentaelinperäiseen oireistoon.

Hyvin yleisesti oireisiin liittyy myös niska-hartiaseudun sekä rintakehän alueen jännittyneisyyttä, pinnallista hengitystä, hermoston ylivireyttä, joka voi olla seurausta yleisestä kuormittuneisuudesta, nukahtamisvaikeutta ja yöllistä heräilyä.

Purentalihaksiston ja leukanivelen käsittely, purentaelinfysioterapia

Ammattilaisen tekemä haastattelu ja tutkiminen ohjaa hoidon suuntaa, mitä vastaanotolla tehdään ja millaisia kotiharjoitteita asiakas kaipaa. Tarpeellista on usein käsitellä purentalihaksistoa ja nivelistöä laajasti rintarangan yläosan, kaularangan, rintakehän, kaulan, suun pohjan ja kallon alueelta. Purentalihaksisto voidaan käsitellä sekä kasvojen pinnalta että suun sisäpuolelta. Fysioterapeutti ja naprapaatti käsittelee tarpeen mukaan myös itse leukaniveltä.

Asiakkaan tilanteesta riippuen kotiohjeet voivat sisältää erilaisia niska-hartiaseudun harjoitteita, suu- ja kielijumppaa, hengitysharjoituksia sekä hermoston ylivireyttä tasaavia harjoitteita. Hermostoon saadaan rauhoittavaa vaikutusta usein jo käsittelyn aikana, sillä kasvojen ja pään alueen käsittelyn on erittäin rentouttavaa.

Meillä purentalihaksiston ja leukanivelten ongelmien käsittelyyn on erikoistunut fysioterapeutti Anna-Maija Teppo.

Varaa aikasi purentalihaksiston käsittelyyn tästä.