fbpx

Olkapään kiputilat

Apua olkapään kiputiloihin Jyväskylässä

Olkapääkipu on usein melko paikallista olkanivelen ympäristöön paikantuvaa tuntemusta, joka provosoituu tietyissä olkapään liikkeissä ja asennoissa. Pitkittyessään kipu voi alkaa heijastumaan myös lavan seutuun ja olkavarteen ja myös leposärky on mahdollista. Jyväskylässä sinua auttavat olkapään kiputilojen ja liikerajoitusten hoidossa sekä aktiivisessa kuntoutuksessa Seppänaprapaattien kokeneet ammattilaiset.

Tyypillisimmät olkapääkipujen aiheuttajat

Tyypillisimpiä olkapääkivun diagnooseja ovat erilaiset jännekivut (kiertäjäkalvosimen oireyhtymä), ahdas olkapää, jäätynyt olkapää sekä olkapään limapussin tulehdus.

Olkapääkipuja yhdistää suurimmalta osalta yksi tekijä: ne ovat lähes aina toiminnallisia ja rasitusperäisiä ongelmia, jotka vaativat toiminnallista kuntoutusta ja olkapäähän kohdistuvan kuormituksen säätelyä. Joskus olkapääkivun taustalla voivat olla myös rakenteelliset muutokset olkanivelen ympärillä, jolloin saatetaan tarvita operatiivista hoitoa samoin kuin hankalissa jänteen repeämissä, joissa haluttuun hoitovasteeseen ei päästä kuntoutuksella.

Tyyppillisesti olkapääkivut ja olkapään liikerajoitukset alkavat ilmetä pikku hiljaa jonkin tietyn rasituksen yhteydessä. Esimerkkinä tästä henkilö, joka joutuu työskentelemään paljon käsillä hartialinjan yläpuolella tai aktiiviliikkuja, jonka lajeihin kuuluvat esimerkiksi mailapelit, uinti ja kuntosaliharjoittelu.

Olkapääkivun hoito naprapatialla ja fysioterapialla

Olkapääkipujen hoidossa tärkeimmät asiat ovat olkapäähän kohdistuvan kuormituksen säätely, joka tarkoittaa työtehtävien ja liikunnan muokkaamista olkapääkivuille sopivaksi. Lisäksi nousujohteinen kuntouttava harjoittelu, jolla pyritään parantamaan olkapään lihasten ja jänteiden kuormituksen sietokykyä ja lisäämään olkapään alueen lihasvoimaa on avainasemassa olkapääongelmien hoidossa.

Harjoittelun tukena on monesti tarpeellista käyttää manuaalista käsittelyä, joka kohdistetaam olkaniveleen, olkaniveltä ympäröivään lihaksistoon ja rintarangan alueelle. Käsittelyillä voidaan parantaa liikerajoitteisen olkanivelen ja rintarangan liikkuvuutta sekä helpottaa olkanivelen ympäristön, lavan alueen ja niska-hartiaseudun lihaskireyksiä.

Naprapaatti ja fysioterapeutti ovat olkapääkipujen asiantuntijoita

Seppänaprapaateilla olkapääongelmien ja kiputilojen hoitoon ovat erikoistuneet:

Varaa aika olkapääongelmien tutkimiseen ja hoitoon tästä.