fbpx

Rintarangan ja lapojen alueen kivut

Rintarangan alueen kipu ja lapojen välinen kipu ovat hyvin yleisiä ongelma etenkin niillä, joiden työtehtäviin liittyy paljon staattisia työasentoja. Rintarangan ja lapojen alueen kipu provosoituu yleensä joissain tietyissä asennoissa tai liikkeissä, kuten istuessa tai yläselkää kiertäessä ja taivuttaessa.

Rintarangan kivun syyt

Rintarangan kipu on useimmiten ranka- ja lihasperäistä. Rintaranka ja rintakehä koostuu 12 nikamasta, 12 parista kylkiluita ja rintalastasta. Rintarangan kipu voi johtua rintarangan pikkunivelten ns. ärsytyksestä, rintarangan ja kylkiluiden välisestä nivelliitosten ongelmasta tai lapojen alueen lihasjännityksestä.

Rintarangasta johtuva kipu voi joskus aiheuttaa heijastekipua myös eteen rinnan puolelle ja pahimmillaan tämä voi simuloida sydänperäistä rintakipua. Suurimmassa osassa näitä tapauksia vika löytyy kuitenkin rintarangasta ja se on hoidettavissa tehokkaasti naprapaatin vastaanotolla.

Sekä akuuteissa että pitkittyneissä rintarangan ongelmissa on hyvä kiinnittää huomiota arjen kuormitustekijöihin, joista rintarankaoireet ovat hyvin usein peräisin. Näihin kuuluvat esim. staattiset pitkäkestoiset työasennot, joihin muutosta saadaan vaihtamalla työasentoja useamman kerran päivässä sekä työtä tauottamalla.

Rintarangan ja lapojen alueen kivun hoito

Lihas- ja nivelkäsittelyt ovat tehokkain tapa oireiden hoidossa

Rintarangan ja lapojen alueen kiputilat ja ongelmat pystytään hoitamaan tehokkaasti manuaalisilla lihas- ja nivelkäsittelyillä. Erityisesti akuutit kiputilat, joissa rintarangassa esiintyy kivuliaita liikerajoituksia ja lapojen välisiä lihaskipuja, vastaavat hyvin mobilisaatio-, manipulaatio- ja pehmytkudoskäsittelyihin n. 1-3 hoitokerralla.

Harjoittelulla lisää liikkuvuutta ja voimaa yläselkään

Pitkittyneet rintarangan ongelmat vaativat yleensä manuaalisen käsittelyn lisäksi säännöllistä ja pitkäkestoista rintarangan liikkuvuusharjoittelua sekä yläselän ja hartiaseudun etenevää lihasvoimaharjoittelua.

Kärsit sitten äkillisesti alkaneesta tai jo pitkittyneestä rintarangan ja lapojen alueen ongelmasta, niin meiltä löytyy apu.

Varaa aika vastaanotolle tästä.