fbpx

Hieronta

Hieronta ja hieronnan erikoisosaaminen Jyväskylä

Hieronta on kehon pehmytkudosten, kuten lihasten, jänteiden ja nivelsiteiden manuaalista käsittelyä. Hieronnalla pyritään helpottamaan lihasjännityksiä ja niistä johtuvia kireyden ja jäykkyyden tuntemuksia kehossa. Hieronta myös vähentää kipua sekä rentouttaa kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti. Hieronta tehostaa kudosten aineenvaihduntaa ja lisää verenkiertoa käsittelyalueella. Suurin osa hieronnan vaikutuksesta on kuitenkin tutkimusten mukaan neurofysiologista eli hieronnalla ja sen eri otteilla vaikutetaan kehon hermostoon eri tavoin, jolloin esim. kipu ja lihasten jännitystilat helpottavat tätä kautta.

EAT koulutettu hieroja Jyväskylä

Seppänaprapaattien hierojana Jyväskylässä sinut vastaanottaa hierojan erikoisammattitutkinnon suorittanut ja vuosia alalla työskennellyt Titta Penttinen. Meillä hieronta toteutetaan aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeet huomioiden. Yksittäisellä käyntikerralla hierottavat kohteet sekä hoitosuunnitelma pidemmälle ajalle päätetään ja tehdään yhdessä asiakkaan kanssa. Hieronnassa otetaan huomioon keho kokonaisuutena, sillä joskus oireen aiheuttava alue voi olla jossain aivan muualla missä kireys ja jäykkyys tuntuu. Jos koet että kireys ja jäykkyys on pienemmällä alueella kehossa, voit varata meiltä 50 minuutin hieronnan. Jos puolestaan koet, että koko keho on käsittelyn tarpeessa, suosittelemme varaamaan 80 minuutin hieronnan.

Hierontaa lihasjännityksiin ja kipuihin Jyväskylässä

Hieronnan paras vaikutus saadaan silloin, kun kyseessä on selkeästi lihaksen tai muun pehmytkudoksen aiheuttama oire. Tällöin oireena on yleensä hyvin paikallinen kireyden ja jäykkyyden tunne esimerkiksi niska-hartiaseudussa ja kallonpohjassa. Seurauksena tästä kireydestä voi puolestaan olla jännityspäänsärky. Toisena esimerkkinä tästä voivat olla kireät rintalihakset, jotka vetävät hartioita eteen, mikä puolestaan saattaa aiheuttaa niska-hartiaseudun kipua. Joskus taas esimerkiksi kireä takareisi vaikeuttaa normaalin liikkeen tuottamista kävelyn aikana ja sen seurauksena vastakkaisella puolella ylävartalossa saattaa tuntua kireyttä ja kipua. Tehokkainta hieronta on monesti myös silloin, kun se on säännöllistä. Joillekin tarve on käydä hieronnassa 2 kertaa kuukaudessa, joillekin puolestaan kerran kuukaudessa tai harvemmin riittää. Jos kireys ja kipu on pitkittynyt, silloin olisi hyvä käydä hieronnassa alkuun muutama kerta tiiviimmin, jonka jälkeen ylläpitävä käsittely esim. kerran kuukaudessa monesti riittää.

Hieroja voi auttaa sinua monessa ongelmassa

EAT koulutettu hieroja pystyy auttamaan sinua tuki- ja liikuntaelinvaivoissa, palautumisen tehostamisessa tai yleisesti lihashuollossa. Hierojan vastaanotolle Seppänaprapaateille Jyväskylään kannattaa hakeutua mm. seuraavissa tilanteissa:

Vapaita aikoja Titalle hierontaan ja purentalihaksiston käsittelyyn pääset katsomaan ja varaamaan alla olevan painikkeen kautta!

Linkki ajanvaraukseen.