fbpx

Akupunktio

Akupunktio on ohuilla, kertakäyttöisillä neuloilla tehtävä hoitomuoto, jonka juuret ovat Kiinassa. Fysioterapiassa ja naprapatiassa akupunktiota käytetään erilaisten tuki- ja liikuntaelimistön kipujen lievitykseen ja lihasten rentouttamiseen. Tyypillisimpiä oireita, joihin akupunktiota käytetään ovat erilaiset päänsäryt, migreeni, hampaiden narskuttelu ja/tai yöllisestä puremisesta johtuvat kivut, lihaskivut ja -jäykkyydet sekä erilaiset hermokivut.

Akupunktio käynnistää keskushermoston kautta endorfiineihin perustuvan kehon oman kivunlievitysmekanismin. Neulojen kivunlievitystehoa voidaan lisätä johtamalla neuloihin sähköä. Tätä kutsutaan PENS-hoidoksi. Akupunktiopisteet sijaitsevat ympäri kehoa iho- ja lihasmeridiaaneilla. Länsimaisessa akupunktiossa käytetään näiden pisteiden lisäksi ns. trigger-pisteitä eli kipeitä ja kireitä kohtia lihaksissa ja nivelsiteissä. Lisäksi voidaan käyttää ns. etäpisteitä tehostamaan hoitoa.

Akupunktiohoidossa neulat ovat paikallaan n. 30 minuuttia ja niitä saatetaan välillä pyöritellä ja nyppiä tehon lisäämiseksi ja kudosten tunnustelemiseksi. Parhaimman hyödyn akupunktiosta saa yleensä, kun hoitokertoja on vähintään 3 noin viikon välein. Mitään ylärajaa akupunktiokäynneille ei ole. Joskus esim. migreenin oireita pidetään hallinnassa noin kerran kuussa tehtävällä akupunktiolla.

Seppänaprapaateilla akupunktiota tekevät fysioterapeutti Anna-Maija Teppo ja naprapaatti Ossi Häkkinen.

HUOM! Nyt tarjouksena huhtikuun 2022 ajan 3 kerran akupunktio-hoitosarja 175 €. Varaa omasi nettiajanvarauksesta koodilla ”AKUTARJOUS” tai soittamalla meille p. 050 395 0088.

Varaa aikasi tästä.