fbpx

Terapeuttinen harjoittelu

Terapeuttista harjoittelua Jyväskylässä

Yksi tärkeimmistä asioista tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoidossa on aktiivinen harjoittelu. Harjoittelun avulla pystytään helpottamaan kipua, lisäämään liikkuvuutta, parantamaan kehon hallintaa ja kehittämään lihasvoimaa.

Terapeuttinen harjoittelu tarkoittaa sitä, että meillä naprapaatti tai fysioterapeutti suunnittelee ja ohjaa jokaiselle asiakkaalle tilanteeseen sopivat harjoitteet, joita asiakas pystyy tekemään helposti kotona tai kuntosalilla. Usein harjoittelua tehdään ohjatusti jo vastaanotolla käynnin yhteydessä.

Mihin ja milloin terapeuttista harjoittelua käytetään?

Harjoittelun paras vaste saavutetaan yleensä pitkittyneissä tuki- ja liikuntaelinvaivoissa, kuten selkäkivuissa, niska-hartiavaivoissa, olkapääongelmissa polvivaivoissa ja lonkan alueen ongelmissa. Toki halutun harjoitusvasteen saavuttaminen vie usein aikaa ja vaatii asiakkaalta pitkäjänteisyyttä ja sinnikkyyttä. Harjoittelussa avainasiat ovatkin säännöllisyys ja se, että harjoittelua jaksetaan tehdä nousujohteisesti riittävän pitkällä ajanjaksolla. Joskus se voi viedä useita kuukausia ja paras olisi tietysti se, että asiakkaalle tulisi harjoittelusta tietynlainen rutiini ja osa terveellistä elämäntapaa.

Harjoittelua kannattaa tehdä myös ennaltaehkäisevästi silloin, kun varsinaista kiputilaa tai vaivaa ei ole akuutisti päällä. Riittävällä liikkuvuudella, kehonhallinnalla ja omaan työnkuvaan sekä fyysiseen aktiivisuuteen sopivalla lihaskunnolla on tutkimustenkin mukaan suuri merkitys erilaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyssä. Vahva ja liikkuva keho kestää enemmän rasitusta.

Terapeuttista harjoittelua tulisi hoitosuositusten mukaan käyttää mm. seuraavissa tilanteissa:

Meillä Seppänaprapaattien naprapaateilla ja fysioterapeuteilla on erikoisosaamista suunnitella ja ohjata asiakkaan harjoittelua. Meiltä saat siis muutakin kuin pelkkää kuminauhajumppaa. Teemme yhteistyötä GoGo Express Seppälän kuntosalin kanssa, jonne pääsemme harjoittelemaan silloin, kun pelkkä kotijumppa ei enää riitä tai asiakkaalla kuntosali kuuluu jo ennestään harrastuksiin.

Seppänaprapaateilla terapeuttisen harjoittelun suunnitteluun ja ohjaukseen ovat erikoistuneet:

Varaa aikasi naprapatiaan tai fysioterapiaan tästä.