fbpx

Harjoittelun suunnittelu ja ohjaus

Yksi tärkeimmistä asioista tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoidossa on aktiivinen harjoittelu. Harjoittelun avulla pystytään helpottamaan kipua, lisäämään liikkuvuutta, parantamaan kehon hallintaa ja kehittämään lihasvoimaa.

Ohjattu harjoittelu tarkoittaa sitä, että meillä naprapaatti tai fysioterapeutti suunnittelee ja ohjaa jokaiselle asiakkaalle tilanteeseen sopivat harjoitteet, joita asiakas pystyy tekemään helposti kotona tai kuntosalilla. Usein harjoittelua tehdään ohjatusti jo vastaanotolla käynnin yhteydessä.

Harjoittelun paras vaste saavutetaan yleensä pitkittyneissä tuki- ja liikuntaelinvaivoissa, kuten selkäkivuissa, niska-hartiavaivoissa ja olkapääongelmissa. Toki halutun harjoitusvasteen saavuttaminen vie usein aikaa ja vaatii asiakkaalta pitkäjänteisyyttä ja sinnikkyyttä. Harjoittelussa avainasiat ovatkin säännöllisyys ja se, että harjoittelua jaksetaan tehdä nousujohteisesti riittävän pitkällä ajanjaksolla. Joskus se voi viedä useita kuukausia ja paras olisi tietysti se, että asiakkaalle tulisi harjoittelusta tietynlainen rutiini ja osa terveellistä elämäntapaa.

Harjoittelua kannattaa tehdä myös ennaltaehkäisevästi silloin, kun varsinaista kiputilaa tai vaivaa ei ole akuutisti päällä. Riittävällä liikkuvuudella, kehonhallinnalla ja omaan työnkuvaan sekä fyysiseen aktiivisuuteen sopivalla lihaskunnolla on tutkimustenkin mukaan suuri merkitys erilaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyssä. Vahva ja liikkuva keho kestää enemmän rasitusta.

Meillä Seppänaprapaattien naprapaateilla ja fysioterapeuteilla on erikoisosaamista suunnitella ja ohjata asiakkaan harjoittelua. Meiltä saat siis muutakin kuin pelkkää kuminauhajumppaa.

Varaa aikasi tästä.